NYT KLASSER VÅR & HÖST 2021

NYT -Naturnära-Yoga-Toning

NYT – är ett koncept som Karin Wiregård skapat och har utbildning i.

Naturnära – att vara i naturen och få kontakt med alla sinnen. 

Yoga – att utöva yoga med fokus på andning, självmedkänsla och balans. Yogapromenad med etappandning och djupa andetag med flera stopp där vi gör olika yogaövningar både fysiska och lugna rörelser.

Toning – att med röstens hjälp få kraft med toning och ljud.

Yogapromenaden avslutas med en djupavslappning liggandes på marken, med inslag av klang, vindspel och naturens ljud. 

För att läsa mer om NYT, se längre ned på sidan.

Naturnära Yoga Toning

Fotograf: Alexander Mahmoud

PRELIMINÄRT PROGRAM

NYT -Naturnära -Yoga -Toning med inslag av aktivitetsbalans.

Samling: Busshållplats Nyfors kl.15:00 (Buss 873).

Vi promenerar c:a 5 km i området vid Nyfors, Tyresö. Yogapromenad med etappandning och djupa andetag med flera stopp där vi gör olika yogaövningar både fysiska och lugna rörelser för en djupare balans på alla plan fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogapromenaden avslutas med en djupavslappning liggandes på marken, med inslag av klang, vindspel och naturens ljud. 

Sedan serveras te/frukt och vi har samtal kring aktivitetsbalans och Karin delar verktyg/strategier för ökad balans i din vardag.

FAKTA OM DAGEN

 

Datum för 2021: 
16/4, 17/4, 23/4, 24/4, 7/5, 8/5, 27/5, 28/5, 1/6, 3/6, 5/6, 8/6, 2/9, 4/9, 5/9, 7/9, 9/9, 11/9, 14/9, 16/9, 18/9.

Tid: 15:00 – 17:00

Aktivitet: Naturnära Yoga Toning med tema aktivitetsbalans.

Kostnad: 400 kr

Ingår: NYT, verktyg för aktivitetsbalans, te och frukt.

Tag med: Anteckningsblock, penna, vattenflaska, kläder efter väder. 

Anmälan: Via mitt mailformulär, följ den blå länken. 
https://karinwiregard.se/kontakt

Betalning och villkor: Jag tar swish eller faktura. Då du fått din plats bekräftad betalar du in avgiften. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald. Om du får förhinder kan platsen överlåtas till en annan person. 

 

ARTIKEL I TIDSKRIFTEN ARBETSTERAPEUTERNA

Läs gärna artikeln i tidskriften Arbetsterapeuterna som jag är med i där jag berättar om min erfarenhet och yoga, följ länken nedan. 

Min dröm blev konceptet NYT

Det lilla fröet såddes hösten 2014 när jag blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Jag fick göra många förändringar i mitt liv. Där och då fick jag tid att stanna upp och reflektera över mina behov, vad behöver jag, vad är viktigt. Att skapa nya vanor som får mig att må bra. Det är svårt och jobbigt att göra vissa förändringar i livet. Jag har provat mig fram och kommit fram till det som får mig att må bra och det resulterade i konceptet NYT -Naturnära-Yoga-Toning.

Naturnära – att vara i naturen och få kontakt med alla sinnen. För mig är naturen betydelsefull för mitt välmående fysiskt, psykiskt och emotionellt. Naturen har positiva effekter på mig, att få vara i en prestationsfri miljö och bara vara minskar min stress. Efter att jag varit i naturen så får jag ett inre lugn och balans. Att varje dag ta mig tid för att vara i naturen en tid för att stanna upp och få kontakt med sinnena är värdefullt. Det är inte en självklarhet att ha kontakt med sinnena utan under en lång period då jag var som mest stressad hade jag svårt att ta in sinnena. Att få kontakt med moderjord är så läkande.

Yoga- Att yoga med fokus på andning, själmedkänsla och balans. Yogapromenad med etappandning och djupa andetag med flera stopp där vi gör olika yogaövningar både fysiska och lugna rörelser. Alla övningar görs stående förutom på slutet då vi gör en djupavslappning med kroppscanning där du får slappna av liggandes på marken. 

För mig är Yoga betydelsefullt för mitt välmående fysiskt, psykiskt och emotionellt. Under min utmattning så provade jag på Yoga, vilket fick positiva effekter på mig. Det centrala var andning som gav mig inre lugn och minskad stress. Och att få kontakt med min andning resulterar i en ökad medvetenhet. På mina promenader började jag använda yogarörelser och kände att kombinationen var så effektfull, att utföra yoga naturnära. I naturen ökade min kreativitet och flow till att leka fram olika yogaövningar som efter ett tag blev till yogaprogram i naturen. Jag blev stärkt av att vara i naturen och utöva Yoga och hittade min kraft och kände stort behov av att få uttrycka min kraftkälla i ljud, Att släppa ut de ljud som ville komma ut, Att göra min röst hörd med ljud, toning och sång.

Toning- Att göra sin röst hörd med ljud, toning och samtal. I hela mitt liv har jag sjungit, i olika körer, i små och stora sammanhang. En tid så fick sången mindre och mindre utrymme i mitt stressiga liv, men 2015 tog jag upp körsången igen. Sången ger så mycket glädje och välbefinnande på alla nivåer fysiskt, psykiskt och emotionellt. Att uttrycka min kraftkälla i ljud ger positiva effekter och är både stärkande och lugnade. Att få tillgång till vårt unika instrument och uttrycka våra känslor. Att tona med sin egen röst är stärkande och balanserande. Toning för mig är också att uttrycka sig och ha samtal. Efter Yogapromenaden och djupavslappningen, finns en stund för samtal kring olika teman för välmående och aktivitetsbalans. 

Alla Yogaprogram NYT-Naturnära-Yoga-Toning, har olika teman för att minska din inre stress och få en balans i vardagen. År 2020 tog jag modet att ansöka om varumärke för NYT -Naturnära-Yoga-Toning, på PRV och nu i mars fick jag klart registreringsbevis för varumärket. Till hösten kommer jag ha utbildning i NYT-Naturnära-Yoga-Toning. Och du kan redan nu prova på konceptet NYT-Naturnära-Yoga-Toning. Vill du veta mer kontakta Karin Wiregård.

Kort om mig: Leg. Arbetsterapeut, föreläsare och utbildar i stresshantering. 

Instruktör i MediYoga, IAM, Wabing, Yogapromenad, NYT-Naturnära-Yoga-Toning och HormonyYoga.

”Min passion är att inspirera människor till att hitta balans i livet genom att minska stress och öka sitt välbefinnande”.