Om MediYoga

MEDIYOGA UPPKOMST

MediYoga är en svenskutvecklad yogaform som är skapad av Göran Boll och är en modern variant av den mer kända yogaformen kundalini, och den är till för att hjälpa människor med besvär såsom ryggvärk, sömnstörningar, högt blodtryck, förmaksflimmer, migrän, hjärtsvikt, ångest och stress. MediYoga passar alla nybörjare och vana yogautövare eftersom det är en yogaform med mjuka rörelser och ställningar som utförs långsamt och inkännande efter din förmåga med fokus på andning. Alla pass innehåller ett antal yogaövningar: mjuka rörelser och ställningar som utförs långsamt och inkännande, andningstekniker såsom djupandning, vila, meditation & mantra. 

VAD SKILJER MEDIYOGA FRÅN ANDRA YOGA

Den största skillnaden mellan ”vanlig” yoga och MediYoga är att den senare praktiseras och lärs ut av personer med medicinsk bakgrund. MediYoga har utvecklats genom kliniskt och terapeutiskt arbete med människor sedan början av 1997 och är baserad på resultaten av hundratals vetenskapliga studier på olika typer av yoga över hela världen, inklusive ett halvdussin svenska studier. MediYoga används i svensk hälso- och sjukvård. Idag används MediYoga på mer än 200 sjukhus och vårdcentraler i Sverige.

FORSKNING OCH STUDIER OM MEDIYOGA

För att verka inom vården behövs evidens, säkra utforskade underlag som visar att det verkligen fungerar. I samverkan med Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset och andra institutioner genomför MediYoga Institutet sedan 1998 regelbundet nya studier som ger medicinskt underlag för hur och varför MediYoga fungerar så väl. 

På Astra Zeneca utvärderades 2004-2012 MediYoga som rehab alternativ för sjukskriven personal, remitterade till yogan av företagets läkare. I en studie på Karolinska Institutet, 2011-2013, jämfördes MediYoga, traditionell sjukgymnastik och besök hos ryggspecialist. Resultaten där påvisade MediYoga som den mest kostnadseffektiva metoden mot ospecificerad ryggsmärta. Läs mer om forskningen om MediYoga på följande sida:  mediyoga.se

Stäng meny