WORKSHOP

Minska stressen med Aktivitetsbalans & MediYoga

Workshop

Det här är en workshop som vänder sig till dig som är stressad och vill få kunskap och förståelse om stressrelaterade sjukdomar. För dig som är sjukskriven i utmattningssyndrom eller på väg in i sjukskrivning eller för dig som vill ha enkla verktyg för aktivitetsbalans för att kunna hantera stress.

Dagen börjar med MediYoga för att landa i kroppen och vara mer i sig själv i ökad medveten. Det finns många hälsovinster av att utföra MediYoga och även forskning som visar på goda resultat vad det gäller exempelvis minskade stressnivåer. Det är en svenskutvecklad yogaform som används inom hälso- och sjukvård för små och stora besvär. MediYoga passar alla nybörjare och vana yogautövare eftersom det är en yogaform med mjuka rörelser och ställningar som utförs långsamt och inkännande efter din förmåga med fokus på andning.

Dagen avslutas med en föreläsning om aktivitetsbalans, där Karin Wiregård förmedlar vikten av att ta hand om sig själv och skapa utrymme för återhämtning i vardagen. Du kommer få lära dig mer om stress och få kunskap om olika stressymptom för att kunna bli bättre på att se signaler hos dig själv och andra för att kunna förebygga ohälsa. Jag delar med mig av flera verktyg som du även kommer få praktisera under föreläsningen. Exempel på verktyg är energireglering / vattenglaset, för att bli medveten om vad som tar energi och vad som ger energi för att kunna göra förändringar i sin vardag för mer balans. Och prioritera det som ger dig energi för ditt välmående. Vardagsstress känner vi alla lite då och då men det farliga är om vi går på högvarv under en lång tid och inte tar tid för återhämtning. 

Som föreläsare vill jag förmedla, hur viktigt det är att ta hand om sig själv och skapa utrymme för återhämtning i vardagen varje dag för aktivitetsbalans i arbets- och privatliv. 

Upplägg: MediYoga 75 minuter, Fikastund 15 minuter, föreläsning 90 minuter.

Tid: 3 timmar  

Kort om mig: Leg. Arbetsterapeut, föreläsare och utbildar i stresshantering. 

Instruktör i MediYoga, IAM, Wabing, Yogapromenad, NYT-Naturnära-Yoga-Toning och HormonyYoga.

”Min passion är att inspirera människor till att hitta balans i livet genom att minska stress och öka sitt välbefinnande”.  

Med Värme, Karin Wiregård

Välkommen att kontakta mig för mer information via mitt mailformulär, följ den blå länken nedan.